Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ελεύθερη Ελλάς


Μία ελληνική σημαία που έφτιαξα στο Photoshop με το πανάρχαιο σύμβολο που όλοι γνωρίζουμε ως άστρο της Βεργίνας. Στην αρχή ήθελα να το κάνω με το δωδεκάκτινο άστρο αλλά συστυχώς δεν βρήκα πουθενά στο ίντερνετ δωδεκάκτινο άστρο. Ήθελα δωδεκάκτινο για το σαφή λόγο ότι συμβολίζει τους 12 Θεούς της Ελληνικής Θρησκείας και τους 12 Αστερισμούς αντίστοιχα. Το Αστέρι ή ο ¨Ηλιος της Βεργίνας όπως τον ονομάζουμε που βρέθηκε στον τάφο του Φιλίππου ήταν δύο ειδών, ένα δωδεκάκτινο και ένα δεκαεξάκτινο. Σε πολλούς αμφορείς και αναπαραστάσεις η μορφή αυτή του Ήλιου ή Αστεριού εμφανίζεται ήδη από τον 7ο αιώνα π.Χ. εάν δεν κάνω λάθος, με τέσσερις, έξι, οκτώ, δώδεκα, δεκαέξι, εικοσιτέσσερις και μέχρι και τριανταδύο ακτίνες.

Το Άστρο ή ο Ήλιος συμβολίζει επίσης τον Θεό Ήλιο που αλλού ονομάζεται και Υπερίων. Βλέπουμε και στη παρακάτω αρχαία αναπαράσταση τον Θεό Ήλιο
με το κεφάλι του να περιβάλλεται από το δεκαεξάκτινο άστρο.


Η ανατολή του Ήλιου -  ερυθρόμορφος καλυκόσχημος κρατήρας 430 π.Χ.


Με μια εσωτερική Χριστοκεντρική θεώρηση μπορούμε να πούμε ότι συμβολίζει τον Χριστό-Απόλλωνα. Είναι αυτός που φέρνει το Πνευματικό Φως στην ζωή μας, που μας Αφυπνίζει. Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι ένα σύμβολο Αφύπνισης. 

Για την σημαία διάλεξα την πρώτη Ελληνική την οποία και θεωρώ πιο όμορφη η οποία και έχει τον ισοσκελή σταυρό (πράγμα το οποίο δεν φαίνεται λόγω του καθιερωμένου ορθογωνίου σχήματος των σημαιών). Η πορφυρόχρωμη λωρίδα που πρόσθεσα είναι ευγενές χρώμα σύμβολο Θεών και Βασιλιάδων, και μας παραπέμπει σε μια πιο Συνειδητή θεώρηση των πραγμάτων αλλά και Πράξη, καθότι και το πορφυροκόκκινο συμβολίζει την Επαναστατικότητα και την Πολεμικότητα, χαρακτηριστικό και των ανέκαθεν αγωνιστών Ελλήνων. Καλή Λευτεριά Αδέλφια! 


Ελληνική σημαία - Ήλιος Βεργίνας



Καλή Λευτεριά! Ζήτω η Επανάσταση! 


διαβάστε επίσης για την πορφύρα εδώ: Η περίφημη αρχαία πορφύρα της Ερμιόνης και η τεχνολογία της

Δεν υπάρχουν σχόλια: