Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Α.Δ. Lakhsmi - ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ



ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

"Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ"

Στην εσωτερική μας υπόσταση, εμφανιζόμαστε με τέσσερα τρίγωνα τα οποία έχουν σχέση με τα τέσσερα στοιχεία από την μια πλευρά, με τέσσαρες Τριάδες από την άλλη πλευρά, με τα σώματα της αμαρτίας από μια άλλη πλευρά και όλα ξεκινούν από το ίδιο σημείο.

Αυτό δείχνει ότι η ζωή μας δεν πρέπει να εξαρτάται από αυτό που εμείς σκεφτόμαστε.

Ο καθένας που εξαρτάται από αυτό που σκέφτεται, από τους συλλογισμούς του, από το τι διδάχθηκε στο Πανεπιστήμιο και από το τι έχει δει στους δρόμους, αυτός είναι ένα πρόσωπο που έχει χάσει την ισορροπία του, είναι ένας ανισορροπημένος πλανήτης ο οποίος δεν έχει κέντρο περιστροφής, δεν έχει μια οργανωμένη περιστροφή.

Στο πρώτο τρίγωνο έχουμε τον Πατέρα (Κέτερ), το Ιερό Πνεύμα (Μπινάχ) και το Χριστό (Τσοκμάχ). Όταν εμείς ξεκινάμε τις Γνωστικές σπουδές, αρχίζουμε να ζούμε ένα στάδιο της ζωής μας, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τον τρόπο που αισθανόμαστε.

Στο δεύτερο τρίγωνο έχουμε το Άτμαν (τον Εσώτερο), έχουμε το Βούδδι (την Ψυχή -Συνείδηση) και έχουμε το Μάνας (την Ανθρώπινη Ψυχή).



Στο τρίτο τρίγωνο έχουμε το Διανοητικό, το Αστρικό και μία Ζωτική βάση, η οποία είναι ο κρίκος μας με τη ζωή.

Στο εσωτερικό τρίγωνο έχουμε ένα Κατώτερο Νου (Αισθησιακό Νου) ένα Ενδιάμεσο Νου (αυτός που όλοι ανεξαιρέτως χρησιμοποιούμε) και έχουμε έναν Εσωτερικό Νου.

Αν αναλύσουμε αυτό το Αστέρι στο φως των Γνωστικών σπουδών, είναι το τι πρέπει να κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτό που έχουμε άφθονο και να κάνουμε αυτό που μας λείπει.

Την ημέρα που λίγο-λίγο με ένα οργανωτικό τρόπο και με μια κατάλληλη μέθοδο κατορθώσουμε να διαλύσουμε τον κατώτερο, ενστικτώδη, αισθησιακό και ζωώδη νου, θα μείνει ένας ελάχιστος περίπλοκος Ενδιάμεσος Νους, αλλά ακόμα κι έτσι, αυτό είναι ένα εμπόδιο ∙ θα εργαζόμαστε μόνον αποβάλλοντας όλα τα ένστικτα και όλα τα αρνητικά πράγματα αλλά ταυτισμένοι από στιγμή σε στιγμή με ένα Εσωτερικό Νου...

Προκειμένου να προσδιορίσουμε τους εαυτούς μας με ένα Εσωτερικό Νου, με έναν περισσότερο πρακτικό τρόπο, κάθε φορά που οποιοσδήποτε σκέφτεται μια λάγνα σκηνή να θυμηθεί τη Θεϊκή Μητέρα μας. Πρέπει να θυμηθούμε ότι το κλειδί είναι :


- Πρώτον, να μελετήσουμε το Εγώ και

- Δεύτερον, να λάβουμε μέτρα προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα.


Δεν μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα οι ίδιοι, η Θεϊκή Μητέρα το κάνει με τη βοήθεια της υπέρ-πειθαρχίας που πρέπει να έχουμε.

Είμαστε μπερδεμένοι, σκεπτόμενοι ότι αύριο πρέπει να πληρώσουμε πολλά και δεν έχουμε χρήματα, τι πρόκειται να συμβεί; Εάν έχουμε τα χρήματα πληρώνουμε, εάν όχι, θα μας πάρουν στη φυλακή .... Έχει καταπιεί κανέναν η φυλακή; ‘Όχι. Είμαστε εμείς καμία εξαίρεση για να μην πάμε στη φυλακή; Ο Χριστός οδηγήθηκε στη φυλακή, ο Samael οδηγήθηκε στη φυλακή, και όλα τα μεγάλα άτομα ήταν στη φυλακή. Γιατί όχι εμείς; Επειδή είμαστε καλύτεροι; Δεν είμαστε !

Ο Διδάσκαλος Samael λέει: "Εάν μας πετάξουν έξω από το διαμέρισμα που ζούμε και τα έπιπλα είναι έξω, το μυαλό μας ακόμα σκέφτεται". Εάν μισούμε κάποιον, σε ποιον εμείς πρέπει να ζητήσουμε για να μας βοηθήσει; Στο Χριστό, αυτός είναι η Αγάπη, είναι η Συγχώρεση. "Χριστέ Μου συγχώρησε με , εάν Εσύ έχεις συγχωρήσει τους χειρότερους εχθρούς σου , βοήθησε με για να συγχωρήσω αυτήν την απλή αδυναμία από ένα πρόσωπο".

Εάν έχω πάρα πολύ οργή, πάρα πολύ συναισθηματική ανισορροπία ενάντια σε κάποιον, σε ποιόν θα ζητήσω βοήθεια ; Στη Θεϊκή Μητέρα μου, στο Χριστό, στον Δάσκαλο Xochipilli, στον Δάσκαλο Tahuil, σε εκείνους τους Δασκάλους που είναι μαζί μας, έχουμε τα άτομά τους μέσα μας, τα οποία μας επιτρέπουν να ζούμε. Ο Δάσκαλος Xochipilli ζει στον κόσμο του Netzah, στον Ανώτερο Νου και για να υπερνικήσουμε τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον Εσωτερικό Νου.

Για να βγούμε από τον Κατώτερο Νου και τον Ενδιάμεσο Νου, πρέπει να συσχετιστούμε με τις Ιεραρχίες, με τις ανώτερες δυνάμεις που πρόκειται να μας βοηθήσουν καθ’ ολοκληρία. Αλλά, πρέπει να ξέρουμε σε ποιόν πρόκειται να ζητήσουμε βοήθεια σε δεδομένο χρόνο ∙ αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καθένας από αυτούς έχει την ειδικότητά του, διαφορετικά, στη Επίκληση του Σοφού Σολομώντας δεν θα λεγόταν:

"Elohim, πολεμήστε για μένα στο όνομα του Τε-τρα-γράμ-μα-τον. Malachin, προστατεύστε με στο όνομα του Iod-he-vau-he", επειδή καθένας έχει μια ειδικότητα και αυτό που κάποιος δεν ξέρει είναι πώς να συσχετίσει τις ψυχικές αρχές που πρόκειται να είναι χρήσιμες σε έναν ορισμένο χρόνο.

Έχουμε το Αστρικό και το Διανοητικό. Οι άνθρωποι τρελαίνονται για να βγουν στο Αστρικό. Προφέρουν το Mantram "FA-RA-ΟΝ", αλλά δίπλα τους είναι το ράδιο ανοικτό. Θέλουν να βγουν στο Αστρικό αλλά έχουν περάσει ολόκληρη την ημέρα κοιτάζοντας μερικές καμπύλες, βιτρίνες , (όπως ο Σωκράτης είπε: "τόσα πολλά ωραία πράγματα που δεν χρειάζομαι").

Πρέπει να καταλάβουμε, αδελφοί, ότι πρόκειται να περιοριζόμαστε σ’αυτό που είναι χρήσιμο για μας. Όταν ζούμε μια ζωή άγρυπνης αντίληψης κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα η πρακτική μας βγάζει εύκολα επειδή ο Αστρικός είναι έτοιμος να υπακούσει στην εσωτερική φωνή. Κατόπιν, να ζούμε το κλειδί Υ.Α.Τ. κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μια υποχρέωση.

Για το Διανοητικό, στον διανοητικό έλεγχο βρίσκεται ο καλύτερος τρόπος να σκέπτεστε, ποιος απ΄ όλους; ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ. Θα μπορούσε να γίνει, ακόμα και έχοντας την ολόκληρη την λεγεώνα, όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες. Εάν το μυαλό θέλει να επέμβει πρέπει να πούμε: "Είμαι απασχολημένος". Σε μια μνήμη: "Είμαι απασχολημένος". Σε οποιοδήποτε πράγμα: "Είμαι απασχολημένος". Δεν πρέπει να δώσουμε προσοχή σε οποιεσδήποτε σκέψεις δεν πρέπει να δώσουμε την πιθανότητα σε οποιοδήποτε διανοούμενο εγώ . Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι θα κατορθώσετε να μην σκέφτεστε!

Αυτά είναι τέσσερα τρίγωνα που συγκλίναν στο ουσιαστικό πράγμα που χρειαζόμαστε για την πραγμάτωσή μας.


- Στον πρώτο, πρέπει να εκλεπτύνουμε τη Θυσία μέσω της βαθιάς Κατανόησης . Η Θυσία είναι ο Χριστός.

- Στο δεύτερο, πρέπει να κρυσταλλώσουμε και να αναπτύξουμε τη Θέληση που χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε την Εργασία.

- Στον τρίτο, πρέπει να έχουμε ένα ακούραστο Ζωτικό, που είναι δυνατό με τις Δώδεκα Αξίες της Καρδιάς (πρώτο Κόσμημα).

- Στο τέταρτο, πρέπει να εργαστούμε με τον εσωτερικό νου, που όταν αποβάλλουμε τον Κατώτερο και τον Ενδιάμεσο Νου, αυτό είναι στην υπηρεσία του Είναι και έτσι έχουμε ένα "Εμπνευσμένο Νου".

Τι είναι αυτό που αφήνουμε μέσα μας; Μια Ζωτική θεμελίωση! Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχουμε είναι ο τρόπος που τρέφουμε τους εαυτού μας. Διδαχτήκαμε να τρώμε αλλά να μην τρέφουμε τους εαυτούς μας (γεμάτοι αλλά υποσιτισμένοι) πρέπει να ξέρουμε πώς να ισορροπήσουμε την τροφή. Η ανάμικτη τροφή είναι ο "Θάνατος" για τον οργανισμό. Ένα μίγμα φασολιών, ρυζιού και yucca, και εσείς δεν θα χρειαστείτε αεροπλάνο, θα απογειωθείτε από μόνοι σας Τα αέρια βλάπτουν τον οργανισμό, βλάπτουν το Κόλον.

Θυμηθείτε ότι όποιος πάσχει από οποιαδήποτε ασθένεια Κόλον, πάσχει από μια πάθηση του συκωτιού, από το Πάγκρεας, το κεφάλι του επίσης, έχει πυρετό, οι μύες του πονούν, η πίεση αίματός του είναι χαμηλή, κλπ. Κάποιος πηγαίνει σε μια καφετερία και παραγγέλνει έναν χυμό φρούτων και εκεί βάζουν κάποια μπανάνα, μήλο, ανανά, papaya, σταφύλια, όλα σε αυτό! Κάνουν μια βόμβα και το άτομο λέει: "Τρώω μόνο φρούτα". Δεν συνειδητοποιεί ότι το μίγμα εκείνο από τα όξινα και γλυκά φρούτα είναι πραγματικό "δηλητήριο".

Έπειτα το Ζωτικό μέρος είναι το ένα που ενδιαφερόμαστε να σώσουμε. Από το Αστρικό και από το Διανοητικό, προκειμένου να ζήσουμε καλά, ενδιαφερόμαστε για το Ζωτικό μέρος. Τι θα κάνουμε με έναν Διανοητικό και με έναν Αστρικό που πετά αλλά το συκώτι είναι σκληρό σαν βράχος; Τι κάνει ο Αστρικός όταν είμαστε κοιμισμένοι∙, το Πάγκρεας, είναι σκληρυσμένο, το σώμα είναι γεμάτο αέρια και το συκώτι έχει μια πραγματική δυσλειτουργία; Κατόπιν ενδιαφερόμαστε για μια Ζωτική ενίσχυση, μια Ζωτική Βάση που πηγαίνει στο Πάγκρεας, που πηγαίνει στο στομάχι και κάνει μια καλή επισκευή, μια καλοκαμωμένη εργασία, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα αισθανόμαστε σαν νέοι. .

Ας συνεχίσουμε με το Atman, το Budhi και το Manas. Atman ο Εσώτατος... Θα μπορούσαμε όλη την ώρα να ζητάμε στον Εσώτατο :"Πατέρα μου, Κύριέ μου, Θεέ μου..." Στο Budhi: "θέλω να έχω κάποια Συνείδηση", γιατί το Budhi μπορεί να γίνει αισθητό. Αλλά μόλις βγαίνουμε από τη θέση μας... ο Πατέρας είναι στον Κόσμο του..., το Budhi , αφού είναι η Συνείδηση , δεν ασχολείται με τις πολεμικές...μόνον παραμένει το φτωχό Manas ...

Ας ελέγξουμε τα συναισθήματα μας. Αδελφές, μη παρακολουθείτε τις σαπουνόπερες, είναι προγράμματα για να αναστατώνουν την συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων. Μην καθίσετε για να ακούσετε τους πολιτικούς που περνούν τους μήνες διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα για να ενθαρρύνουν ένα φτωχό έθνος και να πουν λίγα ψέματα. Μην παρακολουθείτε ταινίες καουμπόις , κ.λπ.... Είμαστε μαριονέτες άλλων ανθρώπων που μας έχουν βάλει μέσα σε μια ταινία κασετών για να μας προγραμματίσουν . Κατόπιν, χρειαζόμαστε το Manas, εκείνη την Ανθρώπινη Ψυχή που ελέγχει τις συγκινήσεις.

Στην κορυφή έχουμε το Κέτερ , τον Παντοδύναμο Θεό, εκείνον τον ένα που είναι πιο μακριά από το καλό και από το κακό, πιο μακριά από τη φαντασία, πιο πέρα ακόμα και από τον Εσώτατο. Πώς θα πράξουμε για να είμαστε σε αρμονία μαζί του; Εάν δεν είμαστε ικανοί για να συνδεθούμε με το Ανώτερο Manas, ακόμα λιγότερο με το Κέτερ.

Το Άγιο Πνεύμα, πώς σεβόμαστε το Άγιο Πνεύμα; Πρέπει να σεβόμαστε τη Ζωή και την Αγνότητα. Κατόπιν, με ποιόν θα μείνουμε ; Με τον Χριστό. Προκειμένου να υπηρετήσουμε τον Χριστό, τι πρέπει να κάνουμε; Να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους, να υπακούσουμε τον νόμο, να μην παραβιάζουμε τη φύση, κ.λπ.

Κατόπιν, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να εργαστούμε με ένα Εσωτερικό Νου ∙ για να εργαστούμε με την κατασκευή των φαρμάκων μας έτσι ώστε αυτά να είναι χρήσιμα να βελτιώσουν την ζωτική Θεμελίωση μας. Πρέπει να πάρουμε σάουνες ∙ μία φορά την εβδομάδα πρέπει να φάμε αποκλειστικά σταφύλια ή μήλα έτσι ώστε το στομάχι μας να αποβάλλει τις τόσες πολλές τοξίνες.

Να αποσυρθείτε στο Άδυτο για επίκληση και αποκατάσταση. Χρησιμοποιήστε κάποιο άργιλο κατάπλασμα στο στομάχι σας για να αποσύρετε τον εσωτερικό πυρετό. Μην φάτε τόσο πολύ ραφιναρισμένο αλεύρι, μην πιείτε πολλά αναψυκτικά, να μην φάτε τόσο πολύ κρέας, κ.λπ....

Με άλλα λόγια, ας αποτοξινώσετε τον οργανισμό πίνοντας τρία ποτήρια τσουκνίδα καθημερινά. Εναλλάξτε τις σάουνες με τα ντους κρύου νερού έτσι ώστε εκείνες οι εναλλάσσομαι δυνάμεις να ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος (οι Σάουνες είναι η Επιστήμη της Νέας Εποχής). Κάνετε μερικές πρανικές ασκήσεις. Μην φάτε οποιαδήποτε κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Καλό μάσημα και σιάλωση στη τροφή προκειμένου να υπάρξει μια καλή πέψη.

Το Manas είναι η Θέληση που κάποιος πρέπει να έχει ∙ πριν να σκεφτείτε για ποια λεγεώνα θα εργαστείτε, ας εργαστείτε πάνω "στην τεμπελιά".... Η ημέρα που η Θέληση ξεχωρίζει στην εργασία που κάνουμε, θα υπάρξουν άνδρες και γυναίκες πρόθυμοι να συμβαδίσουν στην κορυφή της μοίρας διάσωσης.



Οι τέσσερις θεμελιώδεις απόψεις είναι:

- Ο Χριστός

- Το Ζωτικό

- Ο Εσωτερικός Νους

- Το Ανώτερο Μάνας.

Αυτά είναι που χρειάζονται προκειμένου να έχουμε μια ψυχική κατάσταση που μας επιτρέπει να κάνουμε τη Μεγάλη Εργασία του Πατέρα.

Στο ανώτερο Μάνας βρίσκεται το Θέλημα, στο Χριστό, βρίσκεται η Θυσία, στο Ζωτικό βρίσκεται η Ζωή και στον Εσωτερικό Νου βρίσκεται η Συμπεριφορά του ανθρώπου. Σ’ αυτές τις τέσσερις αρχές είναι η Μήτρα από την οποία θα αρχίσει η εργασία που πρόκειται να κάνουμε.

Paz inverencial!
Α.Δ. LAKHSMI

Δεν υπάρχουν σχόλια: