Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ο Λόγος

O Λόγος βρίσκεται σε στενή σχέση με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, και γι' αυτό στους Αρχαίους Ναούς των Μυστηρίων, απαγορεύονταν στους Μυημένους να μιλούν για τις παλιές καταστροφές της Αρχαίας Αρκαδίας, από φόβο να τις φέρουν σε ύπαρξη εκ νέου. Οι Αρχαίοι Ιεροφάντες ήξεραν πολύ καλά ότι ο Λόγος σχετίζεται με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και το να μιλάμε για μία καταστροφή είναι περίπου σαν να την επικαλούμαστε εκ νέου. Γι' αυτό οι Μυημένοι της Αρχαιότητας δεν μιλούσαν ποτέ δημοσίως για τους αρχαίους κατακλυσμούς.
Ένας σκληρός Λόγος μας καταδιώκει και πέφτει αργότερα απάνω σ' αυτόν που τον πρόφερε, σαν ένας εκδικητικός κεραυνός.
∆εν γίνεται μόνο πορνεία με την σεξουαλική πράξη, υπάρχει ένα άλλο είδος πορνείας, η πορνεία δια του Λόγου. Η κακή χρήση του Λόγου είναι επίσης πορνεία. Η πορνεία του Λόγου δημιουργεί λάρβες και δυστυχήματα. 
Είναι αξιοθρήνητο να βλέπουμε πως οι άνθρωποι καταχρώνται το Λόγο και γεμίζουν τον κόσμο με πόνο. Η κακολογία είναι η χειρότερη από τις βλασφημίες.
Οφείλει κάποιος να καταλάβει την υπευθυνότητα του Λόγου. Οφείλει κάποιος να μάθει να χειρίζεται το σεξουαλικό όργανο του Λόγου.
∆εν αισθάνεσαι την ανάγκη να μάθεις να χειρίζεσαι τα Λόγο; Άκουσε με, αγαπημένε μου μαθητή,
εμείς, τα μέλη του Ιερού Κολλεγίου των Μυημένων, μπορούμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε πράγμα με τη σκέψη και να το υλοποιήσουμε μέσω της λέξης.
Πρόσεξε πολύ να μην αναφέρεις ονόματα και επίθετα. Όταν έχεις να διηγηθείς κάτι, μην αναφέρεις ποτέ ονόματα ούτε επίθετα, γιατί αυτό είναι κακολογία.
Εάν είσαι φιλόσοφος, καταπολέμησε τις "θεωρίες", αλλά μην μιλάς ποτέ για την ιδιωτική ζωή των ιδεολόγων τους. Όταν μιλάς για ένα καθοδηγητή, μίλησε για την διδασκαλία του, αλλά μην αναφέρεσαι ποτέ στην ιδιωτική του ζωή. Καθένας είναι αυτός που είναι και η ιδιωτική ζωή των άλλων δεν αφορά κανέναν.
Είναι τόσο άσχημο να μιλάει κανείς όταν θα έπρεπε να σιωπά, όσο και να σιωπά όταν θα έπρεπε να μιλήσει. Υπάρχουν φορές που το να μιλάς είναι έγκλημα και φορές που το να σιωπάς είναι επίσης έγκλημα. Υπάρχουν εγκληματικές σιωπές και υπάρχουν επίσης απρεπείς λέξεις. Πρέπει κάποιος να μιλάει όταν πρέπει να μιλάει και να σιωπά όταν πρέπει να σιωπά.
Οφείλει κάποιος να πραγματοποιήσει εντός του την τελειότητα του Λόγου. Οφείλει κάποιος να πραγματώσει εντός του την Σοφία του Λόγου.
Οι άνθρωποι έχουν χάσει την έννοια της ειλικρίνειας. Στις μέρες μας, οι ανθρώπινες λέξεις δεν φέρουν πλέον την ουσία της ειλικρίνειας και ο κόσμος υποφέρει λόγω έλλειψης ειλικρίνειας. Στις μέρες μας οι ανθρώπινοι Λόγοι είναι γεμάτοι από ψεύδος και υποκρισία.
Ξέρεις μόνο που οδηγούν τα ψεύτικα λόγια; Το ψέμα γεννάει τέρατα.
Έχεις δει ή ακούσει να μιλούν για την γέννηση παιδιού τέρατος; Αυτό είναι το Κάρμα του ψεύτικου Λόγου που ειπώθηκε κατά την διάρκεια προηγούμενων ζωών. Θαυμάζουμε πολύ την ουσία της ειλικρίνειας. Ποτέ ένας ψεύτης δεν θα μπορέσει να φθάσει στο "Λευκό Νησί" μας.

~Samael Aun Weor - Μαθήματα Εσωτερικής Αστρολογίας - κεφ. Ταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: