Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το Φρούριο

Το πείραμα του Μίλγκραμ





Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή. Το 1961, ο 27χρονος Στάνλεϊ Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Χρυσή Αυγή Μαύρο Τάγμα

Αυτό το βιβλίο για την Χρυσή Αυγή, φανερώνει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, μεταξύ άλλων στα τελευταία κεφάλαια, μια προτίμηση του ιδρυτή της στην Σατανολατρεία, επιβεβαιόνωντας ότι μεταξύ άλλων η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα συστημικό εργαλείο αλλά και ένα Μαύρο Τάγμα. Το πως βλέπουν οι Μασόνοι τον Πάνα διαστρέφοντας την εικόνα του Αρχαίου Θεού, και αποδίδωντας λατρεία στον Τυφώνα Μπαφομέτ, φαίνεται να συμβαδίζει απόλυτα με τις απόψεις του Μιχαλολιάκου. Παραθέτω αυτό το βιβλίο, ιδιαίτερα για τα τελευταία κεφάλαιά του, που αναφέρονται στις δοξασίες του.





Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η Θιβετανική Βίβλος των Νεκρών: Η Μεγάλη Απελευθέρωση (ντοκυμαντέρ)












ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

«Οι άνθρωποι δεν αρκούνται στο ψωμί, ρούχα και στέγη. Το κρυφό ελατήριο του φθόνου για το ξένο αυτοκίνητο, για το ξένο σπίτι, για το κοστούμι του γείτονα, για τα πολλά λεφτά του φίλου ή του εχθρού κλπ., δημιουργεί επιθυμίες για καλυτέρευση, απόκτηση πραγμάτων και άλλων πραγμάτων, ρούχα, κοστούμια, αρετές, για να μην είμαστε κατώτεροι από άλλους κλπ. κλπ. κλπ.»

«Είναι αδύνατο να υπάρξει μια ριζική αλλαγή μέσα στον εαυτό μας, αν σκεφτόμαστε μόνο πώς να γεμίσουμε τις τσέπες μας με λεφτά, με όλο και περισσότερα λεφτά».

«Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Στο δαιμόνιο του φόβου δεν αρέσει να επιλύουμε προβλήματα. Φοβάστε μήπως σας πετάξουν στο δρόμο επειδή δεν έχετε χρήματα να πληρώσετε το ενοίκιο του σπιτιού; Κι αν σας πετάξουν; Τι έγινε; Γνωρίζετε μήπως, τι νέες πόρτες θα σας ανοιχτούν; Η διαίσθηση το γνωρίζει σίγουρα και γι' αυτό είναι που διαισθητικός δεν φοβάται.  Η διαίσθηση διαλύει προβλήματα.

Φοβάστε μήπως χάσετε τη δουλειά; Κι αν την χάσετε, τότε τι; Γνωρίζετε μήπως τι νέα εργασία θα υπάρξει για σας; Η διαίσθηση το γνωρίζει σίγουρα και γι' αυτό ο διαισθητικός δεν φοβάται.

Όταν τελειώνει η μάχη της σκέψης, γεννιέται η διαίσθηση και