Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ – ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΛΜΑ



Ο Γνωστικός Συσχετισμός αφορά με το ποιους συσχετιζόμαστε. Οι άνθρωποι οι οποίοι συσχετιζόμαστε, ο τρόπος με τον οποίο το κάνουμε, ο χρόνος που σπαταλάμε, οι σκέψεις τις οποίες επενδύουμε, το πόσο συχνά, η πρόθεση κλπ. κλπ. όλα αυτά, προσδίδουν σε εμάς μια ιδιαίτερη χαρακτηριστική συχνότητα, η οποία είναι ο αντίκτυπος της ενέργειας που παράγεται από αυτή ή την όλη συναναστροφή. 

Έτσι ανάλογα με την ενέργεια, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις επιδιώξεις, το επίπεδο, τις αξίες, και την Συνείδηση αυτών που συναναστρεφόμαστε έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα, τον ανάλογο αντίκτυπο πάνω μας. Ανάλογες σκέψεις παράγονται, ανάλογα συναισθήματα, ανάλογες σκεπτομορφές, ανάλογη κατεύθυνση παίρνουμε και αυτό λόγω ταύτισης σε ένα συνειδητό, υποσυνείδητο ή και ασυνείδητο επίπεδο. Και αυτό γίνεται λόγο ομοιοκραδασμού, των οικείων χαρακτηριστικών τα οποία ταιριάζουν συχνοτικά. 

Τώρα αυτό στην Εργασία πάνω στο Εαυτό μας, στην Εργασία για την
Αφύπνιση της Συνείδησης και πάνω στο Μεγάλο Έργο, έχει ένα αντίκτυπο θετικό ή αρνητικό, γιατί μας πάει προς διάφορες κατευθύνσεις, μας ανοίγει διάφορους δρόμους. Έτσι καταλήγει πολύ σημαντικό να διαλέγουμε μ’ έναν συνειδητό τρόπο τα άτομα που θέλουμε να συναναστρεφόμαστε, που θέλουμε να συσχετιζόμαστε, ώστε να λαμβάνουμε την ει δυνατόν καλύτερη ώθηση για την Εσωτερική μας Ψυχική Ανάπτυξη. 

Δεν φτάνει πολλές φορές να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, καθότι αυτό μπορεί να είναι και ένα προϊόν εγώ. Ούτε να συμπαθούμε απλώς το άτομο, μα μήτε και να το θαυμάζουμε (δηλαδή να το εξιδανικεύουμε) γιατί και τα δύο αυτά μπορεί να προέρχονται από διάφορα εγώ. 

Αλλά ένας θαυμασμός για την ανωτερότητα του πνεύματος του ανθρώπου με τον οποίο θέλουμε να συσχετιστούμε, ο οποίος προέρχεται από μια αγνή αίσθηση της καρδιάς μας. Φυσικά πρέπει να καλλιεργήσουμε την αίσθηση με την καρδιά μας, την επαφή μαζί της, γιατί μέσω αυτής, προσεγγίζουμε το Σώμα της Διαίσθησης, και την Διαισθητική Γνώση η οποία είναι η Εμπειρική Γνώση των Ανώτερων Αληθειών, χωρίς της οποίας δεν θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από την άγνοια και την σύγχυση. 

Βέβαια το εγώ, και οι ιδέες, οι πεποιθήσεις, οι προκαταλήψεις, οι δαιδαλώδης σκέψεις, σχηματίζουν πολλές φορές ασφυκτικό κλοιό γύρω από την καρδιά μας, και μέσα από την βαβούρα και την πολυφωνία του πλήθους είναι δύσκολο να φτάσουμε να αγγίξουμε ή να ακούσουμε την φωνή της καρδιάς μας και της Συνείδησής μας. Χρειάζεται να εργαζόμαστε εντατικά πάνω στην Αφύπνιση για να το κάνουμε αυτό. 

Μέχρις ότου αποκαταστήσουμε την επαφή, αυτό που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιούμε την Λογική με έναν απλό τρόπο. Έτσι μπορούμε να δούμε τις επιδιώξεις του ατόμου, το πώς συμπεριφέρεται, το πώς μιλάει, αν είναι ευγενικός στις ιδέες και τις σκέψεις, στις χειρονομίες, και αν έχει μια εσωτερική συμπεριφορά, και να κρατάει τον λόγο του. Όλα αυτά βέβαια θέλουν χρόνο, και δεν θέλουν κριτική, ή σύγκριση με κάτι άλλο σε σχέση καλού ή κακού (αυτό θα ήταν το ιδανικό), κάτι που θα γίνει έτσι και αλλιώς. Δεν σημαίνει ότι κάποιος που μας συμπεριφέρεται καλά ότι είναι και καλός, ή ωφέλιμος για εμάς ή θέλει το καλό μας αλλά ούτε και το αντίθετο ότι θέλει το κακό μας, αλλά ούτε και όταν κάποιος μας συμπεριφέρεται άσχημα ή απότομα ότι θέλει το κακό μας. Εδώ χρειάζεται διάκριση.

Και η Διάκριση είναι μια Εσωτερική λειτουργία της Συνείδησης που έχει να κάνει με την Άμεση και Διαισθητική Γνώση. Είναι πέρα από την ορθολογιστική δυϊστική σκέψη και υποκειμενική κριτική του αισθητικού νου. 

Βρίσκοντας λοιπόν τα κατάλληλα άτομα, πρέπει όχι να τα ακολουθούμε, αλλά ούτε να μιμούμαστε, αλλά να διδάσκουμε και να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας μέσα από τις Αξίες που αυτά εκφράζουν προς τα έξω, ώστε να τρέφουμε την ψυχή μας, ήτοι την Ουσία μας. Έτσι αρχίζουμε και ομοιοκραδαίνουμε με ανώτερες συχνότητες που μας βοηθούν να ξεφύγουμε από τα προβλήματά μας, να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια και να ανοίξουμε κάποιες πόρτες, που αν συνεχίζαμε κολλημένοι στην καθημερινότητα χωρίς να επιδιώκουμε το άλμα δεν θα συνέβαιναν. 

Και το αντίστροφο για να επωφελήσουμε την Ψυχική μας Ανάπτυξη είναι να απομακρύνουμε, όχι εγωϊστικά, όχι ψυχρά, αλλά με ένα σιωπηλό και ευγενικό τρόπο, τα άτομα από την ζωή μας που μας ρίχνουν το Συχνοτικό επίπεδο. Βεβαίως σαφώς κάθε άτομο έχει αρετές και ελαττώματα, αλλά το επίπεδο που αυτός έχει διαλέξει να είναι, δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να του επιβάλλουμε να το αλλάξεισ. Οφείλουμε ως Όντα του Θεού να αγαπάμε εξίσου όλα τα πλάσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε να δίνουμε δίκιο στο εγώ των άλλων, ούτε να σταματάμε την εξέλιξή μας προς τον Ουρανό. Συν της άλλης όταν εμείς θα αλλάξουμε την συχνότητά μας, τα άτομα θα αποχωρήσουν μόνα τους, σεβόμενα (ή και όχι) της επιλογές μας (εξαρτάται κατά το πόσο κατανοούν και κατά το πόσο έχουν την αξία του Σεβασμού και την Αίσθηση της Ιεραρχίας στην Φύση και την Δημιουργία). 

Έτσι ο Γνωστικός Συσχετισμός που θέλουμε να επιτύχουμε, είναι να αλλάξουμε τον κραδασμό μας, ώστε να αρχίσουμε να συσχετιζόμαστε με Ανώτερα Όντα, ώστε να παράγουμε στην ζωή μας Ανώτερες Καταστάσεις, και τα κατάλληλα εφόδια που χρειαζόμαστε για να προχωρούμε στο Εσωτερικό μονοπάτι. Αυτό το μικρό Άλμα θα είναι στην καθημερινότητά μας μια σπουδαία εσωτερική γυμναστική για το μεγαλύτερο Άλμα της Ψυχής προς το Είναι, ώστε να γινόμαστε πιο Συνειδητοί, πιο Φωτεινοί, πιο Εσωτεριστές και να αρχίσουμε να βιώνουμε την Αρμονία, την Ευδαιμονία και την Πληρότητα του Είναι μας. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: